Min Doktor öppnar i Kungsbacka i vår – den första i Halland

Min Doktor var först ut i Sverige med att lansera dygnet runt-öppna vårdmöten med specialistläkare genom chatt och video, helt utan tidsbokning. Nu öppnar de även fysiska drop-in-mottagningar och den första Min Doktor-mottagningen i Halland öppnar intill Maxi ICA Stormarknad på Hede i Kungsbacka i maj. Det blir den 23:e fysiska mottagningen i landet.

– Vi är riktigt stolta över att öppna vår första mottagning i Kungsbacka. I och med detta bidrar vi till ännu bättre tillgänglighet för invånarna i regionen, säger Jonas Vig, vd för Min Doktor.

– Kungsbacka är ett växande TBE-område så vi är väldigt glada att kunna erbjuda Kungsbackaborna möjligheten att skydda sig mot TBE på hemmaplan lagom till sommaren, säger Pär Lindvall, områdeschef på Min Doktor för Halland och Västra Götaland. 

– Kungsbacka är ett område som växer, samtidigt finns inte så många andra vård- och vaccinationsaktörer här förutom regionens. Vi blir ett bra komplement till de vårdcentraler som finns och kan hjälpa Kungsbackaborna med vaccinationer utan att de behöver ta sig till exempelvis Göteborg, säger Pär Lindvall, områdeschef på Min Doktor för Halland och Västra Götaland. 

På Min Doktors Vård&Vaccin-mottagningar arbetar erfarna sjuksköterskor som erbjuder patienterna covid-tester, drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa och TBE. Mottagningarna är ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården och kan avlasta vårdcentraler och jourcentraler. 

– Vårt mål är att bidra till en bättre folkhälsa. Det gjorde vi redan genom att starta Sveriges första digitala vårdtjänst och nu kompletterar vi med fysiska mottagningar för att ytterligare bredda vårt utbud, successivt erbjuda en bättre kontinuitet och stärka vår långsiktiga relation till kunder och patienter, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.