Nu kan Danmark-pendlare testa sig kostnadsfritt hos Min Doktor

Sedan den 8 januari krävs det ett negativt covid 19-test för att få resa in i Danmark. Med start i måndags erbjuder Region Skåne kostnadsfria tester till alla svenskar som arbetspendlar till Danmark och från och med 20 januari kommer pendlarna kunna testa sig för intyg på Min Doktors kliniker på Emporia och Toftanäs i Malmö och på Berga och Råå i Helsingborg.

– Eftersom vi redan har fyra etablerade Min Doktor-kliniker i Helsingborg och Malmö som utför såna här tester, är det självklart att vi vill hjälpa regionen med att snabbtesta pendlarna, säger Daniel Persson, affärsutvecklingschef på Min Doktor.

I Malmö genomförs kostnadsfria tester även av andra aktörer. I Helsingborg är Min Doktor i dagsläget den enda som genomför tester på uppdrag av Region Skåne.

Patienterna betalar inte testet själva på klinikerna utan det faktureras till Region Skåne mot uppvisande av ett danskt hälsokort med CPR-nummer och ett arbetsintyg där det tydligt framgår att man har pågående anställning i Danmark. Erbjudandet gäller även om den som studerar på eftergymnasial nivå i Danmark. Då identifierar man sig med hjälp av studiekort som utbildningsanordnaren utfärdar eller annan typ av studiebevis.
Mer information finns på mindoktor.se/covid-19/pendlarintyg samt på 1177.se