Min Doktor förstärker med ny ekonomichef och bolagsjurist

Med en nylig investering på 280 miljoner kronor i ryggen kommer Min Doktor att satsa på att utveckla den digifysiska vården. Nätverket av fysiska mottagningar och vårdcentraler kommer att byggas ut och nya digitala vårdtjänster utvecklas för att ge fler patienter möjlighet till vård på distans. Bland många satsningar och rekryteringar som sker under våren har Min Doktor också valt att förstärka ledningen med Petter Renberg som ny CFO (ekonomichef) och Marcus Carlbrand som ny bolagsjurist.

Petter Renberg, ny CFO och Marcus Carlbrand, ny bolagsjurist Min Doktor
Petter Renberg, ny CFO och Marcus Carlbrand, ny bolagsjurist Min Doktor

Petter Renberg kommer senast från kollektivtrafikbranschen och den brittiska koncernen Go-Ahead där han var CFO för den nordiska verksamheten. Före det har han haft finansroller inom E.ON-koncernen, både i Sverige och utomlands. Kuriosa: Under studietiden skrev Petter en magisteruppsats om förnybar energi på uppdrag av NASA. Hans engagemang för samhällsförändring är gediget.

– Min Doktor är ett mycket spännande bolag i en expansiv fas och jag ser verkligen fram emot att få vara med på den här resan. Att få jobba med digital vård känns inspirerande då det i slutändan handlar om att förenkla och förbättra tillgången till vård för alla människor, säger Petter Renberg, ny CFO hos Min Doktor.

Marcus Carlbrand är ny bolagsjurist hos Min Doktor, och kommer senast från Region Skåne och ett uppdrag som regionjurist. Marcus har tidigare även arbetat som jurist inom dåvarande Stockholms läns landsting, bland annat med medicinsk rätt och sekretessfrågor.

– Jag känner starkt för hälso- och sjukvårdssektorn, en sektor som står inför stora möjligheter. Min Doktor är ett nytänkande bolag som vågar ta de nya vägar som krävs för att möta utmaningarna inom hälso- och sjukvården. Med min kunskap om den offentliga vårdverksamheten kan Min Doktor skynda på digitaliseringen och skapa en mer effektiv och patientvänlig hälso- och sjukvård – inte minst genom hållbara förutsättningar för digifysiska vårdgivare, säger Marcus Carlbrand, ny bolagsjurist hos Min Doktor.