Min Doktor öppnar vård- och vaccin-mottagning i Umeå

Min Doktor var först ut i Sverige med att lansera dygnet runt-öppna vårdmöten med läkare genom chat och video, helt utan tidsbokning. Nu öppnar de även fysiska drop-in-mottagningar runt om i landet. Den första fysiska Min Doktor-mottagningen norr om Dalälven öppnar intill Maxi ICA Stormarknad på Strömpilen i Umeå måndag 2 december. Det blir den 20:de fysiska mottagningen i landet och den 12:te som öppnats under 2019.

– Vi är riktigt glada över att äntligen kunna nå patienter även i norra Sverige. Umeå ligger oss varmt om hjärtat eftersom många av våra läkare och andra behandlare utbildats just där, säger Jonas Vig, vd för Min Doktor.

Vård- och vaccinmottagningarna kommer att erbjuda patienterna möjlighet att göra drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa, mässling, TBE och även vanliga resevaccinationer. Enligt Min Doktor är mottagningarna ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården och kommer att avlasta vårdcentraler och jourcentraler. Min Doktors mottagningar leds och bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor. Hittills har man anställt 5 sjuksköterskor i Umeå.

– Vårt mål är att bidra till en bättre folkhälsa. Det gjorde vi genom att starta Sveriges första digitala vårdtjänst 2013 och nu kompletterar vi med mottagningar för att bredda vårt erbjudande. Vi planerar att öppna ett stort antal mottagningar runt om i Sverige under de kommande fem åren, säger Jonas Vig, vd Min Doktor.

Till invigningen av Min Doktors vård- och vaccin-mottagning intill Maxi ICA Stormarknad Strömpilen den 2 december kl 11.00 kommer Umeå Kommuns Näringslivschef Peter Juneblad och Etableringschef Fredrik Strinnholm för att klippa det röda bandet.

Min Doktor öppnar Vård&Vaccin-mottagning i Umeå

Min Doktors satsning på fysiska vård- och vaccin-mottagningar är ett resultat av att Apotek Hjärtat och ICA-Gruppen gick in som delägare i Min Doktor under hösten 2018. De då åtta Minutklinikerna ingick i affären och har under året kompletterats med ytterligare 12 kliniker. Min Doktor grundades i Lund 2013, av läkaren Magnus Nyhlén. Till en början erbjöd man endast digitala vårdmöten för urinvägsinfektioner, idag har konceptet utvecklats till att möta ett fyrtiotal symptomkategorier digitalt, allt från hudbesvär och halsfluss till astma och sköldkörtelbesvär. Ambitionen är att fortsätta leda utvecklingen av digital vård och bland annat kunna jobba mer med prevention och livslånga sjukdomar.

__

För ytterligare information:

Petronella Warg, ansvarig för samhällsrelationer, +46 10-16 00 406, Head of Corporate Communications press@mindoktor.se eller besök www.mindoktor.seMin Doktor är Sveriges ledande digitala vårdgivare. Min Doktor vill öka tillgången till snabb och säker läkarvård genom att använda ny teknik till att ge patienten större kontroll och läkaren en effektivare arbetsprocess. Läkarbesök enligt Min Doktors modell är kostnadseffektivt för både patient och samhälle.