OS-medaljör inviger Min Doktors nya klinik på Emporia

Mitt i högsäsong för influensavaccinationer öppnar Min Doktor en dropin-mottagning på Emporia shoppingcenter. Det blir den fjärde kliniken som malmöföretaget öppnar i Skåne under hösten och den 19:e totalt i landet.

– Vår dropin-mottagning på Emporia blir ett av våra flaggskepp, precis som de på Mall of Scandinavia och Nordstan. Emporia har nästan 20 miljoner besökare varje år och de kan nu även passa på att vaccinera sig och få enklare vård när de utför andra ärenden. Det är särskilt roligt att få öppna mottagningar i Skåne, på vår ”hemmaplan”, säger Jonas Vig, vd för vårdgivaren Min Doktor som grundades av läkare i Lund och har huvudkontoret i Malmö.

Mottagningarna leds och bemannas huvudsakligen av sjuksköterskor som erbjuder drop in-besök för vardagliga hälsobesvär, hälsokontroller samt vaccinationer mot exempelvis influensa, mässling, TBE och även vanliga resevaccinationer. Öppettiderna är 10-20 på vardagar och 10-18 på helgerna. Enligt Min Doktor är mottagningarna ett efterfrågat komplement till den ordinarie primärvården och kan avlasta såväl jourcentraler som vårdcentraler. Hittills har man anställt 20 sjuksköterskor i Skåne.

Till invigningen av Min Doktor Kliniken på Emporia kl 10.00 onsdag den 27 november kommer handbollsspelaren och OS-medaljören Per Carlén för att klippa det röda bandet. Per har spelat för svenska landslaget i fyra OS och fyra VM, och har jobbat internationellt som tränare och expertkommentator. Idag är han inbiten skåning och jobbar fortfarande med handboll, han är bland annat pappa till den populära beachhandbollsturneringen i Helsingborg.

– En helt ny värld inom sjukvården har öppnat sig, som föräldrar till tre vuxna barn så hade jag och min fru med glädje önskat den här servicen under småbarnsåldern. Nu har jag 5 barnbarn och vet att mina barn använder Min Doktor och är mycket nöjda med möjligheten att få bra hjälp och även recept utskrivna, säger Per Carlén, OS-medaljör i handboll.

Här hittar du Min Doktor Kliniken
Skåne: Helsingborg: Råå och Berga, Malmö: Emporia och Toftanäs
Västra Götaland: Kungälv, Högsbo, Mölndal, Torslanda, Nordstan
Stockholm: Mall of Scandinavia, Barkarbystaden, Fältöversten, Botkyrka, Häggvik, Haninge, Odenplan
Linköping
Enköping
Västerås
Min Doktor Kliniken i Umeå öppnar den 2 december

Min Doktor grundades i Lund 2013, som Sveriges första digitala vårdgivare av läkaren Magnus Nyhlén. Min Doktors satsning på fysiska vårdmottagningar är ett resultat av att Apotek Hjärtat och ICA-Gruppen gick in som delägare i Min Doktor under hösten 2018. De då åtta Minutklinikerna ingick i affären och har under våren bytt namn till Min Doktor Kliniken. De flesta klinikerna ligger i anslutning till Apotek Hjärtat och Maxi ICA Stormarknader.

För ytterligare information:

Petronella Warg, ansvarig för samhällsrelationer, +46 10-16 00 406, Head of Corporate Communications press@mindoktor.se eller besök www.mindoktor.seMin Doktor är Sveriges ledande digitala vårdgivare. Min Doktor vill öka tillgången till snabb och säker läkarvård genom att använda ny teknik till att ge patienten större kontroll och läkaren en effektivare arbetsprocess. Läkarbesök enligt Min Doktors modell är kostnadseffektivt för både patient och samhälle.