I sommar kan allmänheten covid-vaccinera sig hos Min Doktor i Nordstan

Vårdgivaren Min Doktor i Nordstan är en av de aktörer som valts ut för att hjälpa till att vaccinera allmänheten i VGR mot Covid-19. Preliminär start för vaccination av Fas 4 är beräknad till månadsskiftet maj/juni.
– Vi är jätteglada för förtroendet både från Västra Götalandsregionen och från Nordstans ledning. Tillsammans har vi hittat en lämplig yta där vi kan erbjuda ett tryggt och praktiskt flöde för alla som vill komma för att vaccinera sig, säger Pär Lindvall, områdeschef för Min Doktor-klinikerna i VGR.

– Från Nordstans sida är vi glada över att kunna erbjuda en lämplig yta vid Köpmansgatans entré precis i anslutning till Apotek Hjärtats lokaler. Det gör att personerna som ska vaccineras inte behöver gå genom Nordstan och riskera trängsel när de ska till mottagningen för att vaccinera sig. Efter vaccination får de som vaccinerat sig stanna kvar för observation i 15 minuter i den ca 60 kvm stora pop-up ytan utanför vaccinationsmottagningen, säger Helena Lindqvist som är tf VD för Nordstan och fortsätter:
– För de som väljer att ta bilen till sin vaccination i Nordstan kommer vi också under maj och juni att erbjuda en timmes gratis parkering  i anslutning till vaccinationen. Anmälan för parkering sker på plats till personal från Min Doktor. Vi hoppas nu att alla våra kunder får sina vaccinationer så snart som möjligt så vi kan börja leva som vanligt igen, säger Helena Lindqvist, tf VD för Nordstan.

Min Doktors specialutbildade sjuksköterskor kommer att erbjuda förbokad vaccinering av allmänheten i åldern 18–59 under en period om sex månader. Det är drygt 900 000 västgötar som ska vaccineras i fas 4 och möjlighet till tidsbokning kommer att finnas på 1177.se när det är dags. 
Här kan du läsa mer om covid-vacciner och Min Doktor